top of page

Круглий стіл на теми

«Особливості антикризової діяльності суб’єктів малого бізнесу в сучасній економіці» і «Дерегуляція в сфері дозвільної системи»

Відбулося планове засідання круглого столу в Харківському держвному університеті харчування та торгівлі. На засіданні були присутні представники кафедр університету та Спілки підприємців Харківської області, керівники профспілкових організацій і роботодавців. Треба відзначити, що на всіх засіданнях представлені керівники відповідних підрозділів Харківської міськради. На засіданні круглого столу були розглянуті наступні теми: 1. Антикризові явища в економіці України та шляхи їх подолання. 2. Форми і зміст роботи Дозвільного Центру Харківської міськради.

Особливий інтерес викликав виступ начальника Дозвільного Центру Ірини Синицькоъ. Те, що вдалося зробити дозвільному Центру за 3 роки своєї роботи, заслуговує великої поваги. Принцип «єдиного вікна», за яким обслуговують мешканці м. Харкова, включаючи приватних підприємців, дозволяє значно скоротити бюрократичні процедури, людям не витрачати свій особистий час, стоячи в довгих чергах, різко скорочує можливість різного роду зловживань з боку несумлінних представників адмінресурсу. Дозвільний центр досяг таких результатів за рахунок координації роботи понад 160 різних організацій і відомств. Цей унікальний досвід є прикладом наслідування не тільки для інших регіонів України, він отримав також високу міжнародну оцінку з боку гостей V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який проходив у вересні 2013 р. в Харкові.

Учасники круглого столу уважно вислухали пропозиції директора Центру фінансових консультантів та міжнародних зв'язків СПХО Віктора Валентиєнко. У боротьбі з антикризовими явищами він запропонував використовувати той досвід, який накопичено підприємцями Словаччини та Німеччини. У Спілці підприємців вже відбулася 20 квітня зустріч з представниками цих країн. На зустрічі присутні отримали вичерпну інформацію про безкоштовне навчання, можливості та умови ведення бізнесу в названих країнах. Важливою умовою для організації і виконання будь-якої справи є добре налагоджена інформація. У цьому випадку, як ніколи, буде доречна стара приказка «Хто володіє інформацією, той володіє світом». Прекрасні можливості для поширення інформації про роботу круглих столів, дає використання пакету мобільних відео послуг компанії IWowWe. Тепер кожен бажаючий зможе прийняти участь в обговоренні питань, що виносяться на засідання круглого столу та через мобільний телеканал висловити свої зауваження та пропозиції. Протягом декількох днів будуть підготовлені відео листи з виступами основних доповідачів круглого столу. Для тих, хто з ними бажає ознайомитися буде зроблена додаткова розсилка. Бажаючих просимо вислати адреси електронних поштових скриньок.

Слово за вами панове підприємці!

bottom of page